Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een blog heb gepost. Ik heb het heel druk gehad met andere (leuke!) dingen, waardoor ik geen tijd heb vrijgemaakt om een nieuwe blog te posten. Ik zal jullie vandaag meenemen in waar ik mee bezig ben geweest.

Zuid-Afrika

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik in maart op uitnodiging van South African Tourism naar Zuid-Afrika geweest. Dit was maar een weekje, maar deze reis heeft veel in gang gezet en veranderd, in hele positieve zin!

Ik was al een tijdje aan het kijken wat ik nu precies wilde met mijn bedrijf. Ik ben nog steeds heel erg blij met de stap die ik ruim 3 jaar geleden heb gezet, maar in het afgelopen jaar ben ik op zoek geweest naar een leuke specialisatie binnen de reiswereld. En zoals het wel vaker gaat met dit soort dingen, het komt pas op je pad wanneer je er niet meer naar op zoek gaat.

Zuid-Afrika was een groot cadeau. 3 weken voor vertrek kwam er een plekje vrij en was ik de gelukkige die mee mocht. En daar vond ik een nieuwe passie; wijnreizen.

Wijnproeverij

Vorig jaar heb ik al een prachtige wijnreis door Frankrijk mogen samenstellen. Het samenstellen van deze reis wakkerde een klein vlammetje aan in mijn hart. Tijdens de reis in Zuid-Afrika zei mijn gevoel: dit is het, hier wil je meer mee doen!

In juni heb ik “de stoute schoenen aangetrokken” en ben ik naar de eigenaresse van de slijterij uit Olst (Annet) gestapt. Onze dochters zaten op dat moment bij elkaar in de klas, dus spraken we elkaar voor het eerst op het schoolplein. We hebben het plan gevat om een wijnproeverij te gaan organiseren. Tijdens deze avond zou Annet wat vertellen over de wijnen en zou ik de combinatie maken met de wijngebieden.

1,5 week later hebben we het de wereld ingegooid en 2 dagen later zat de eerste wijnproeverij vol… Dat hadden we niet verwacht! De tweede wijnproeverij was snel gepland en ook deze zat vol. Beide avonden waren een feestje!

Wijncursus

Zelf wist ik natuurlijk nog niet zoveel van wijn, behalve dat ik voornamelijk hou van witte wijn en niet zo van rood. Maar waarom? Geen idee! Ik besloot daar ook verandering in te brengen en heb mij aangemeld voor een introductiewijncursus, SDEN1 (wijnvignet). Vorige week heb ik hier 2 avonden cursus voor gehad en mijn examen gehaald met een 9. En dat smaakte naar meer…! Inmiddels heb ik mij ook aangemeld voor SDEN2 (wijnoorkonde) en start ik eind september met deze cursus!

Er zijn op dit moment dus een heleboel leuke ontwikkelingen binnen mijn bedrijf. Naast deze specialisatie ben ik ook nog druk met alle lopende aanvragen en ga ik daarmee, van achter mijn laptop, de hele wereld over. Daar geniet ik ontzettend van!

Ik geniet van mijn bedrijf, ik geniet van alle mooie dingen die ik kan en mag doen! En ik ga jullie proberen hierin mee te nemen 🙂