Zelf ben ik nog nooit in Costa Rica geweest, dus toen ik 2 jaar geleden mijn eerste aanvraag voor Costa Rica binnen kreeg ging ik eerst eens wat meer informatie opzoeken over dit land. Wat een verrassing, wat een prachtige natuur en wat een bijzonder land! Afgelopen tijd ben ik weer met een aanvraag bezig geweest voor Costa Rica en ik wil jullie hierbij iets meer informatie over deze prachtige bestemming geven en jullie een beetje mee laten genieten van dit land.

Costa Rica

Costa Rica ligt in midden Amerika, tussen Nicaragua en Panama in. Het land bestaat uit ruim 25% officieel beschermd natuurgebied, voor natuurliefhebbers is het dus een prachtige vakantiebestemming!

Costa Rica leent zich heel goed voor een mooie rondreis. Je kunt prima zelf rijden, maar het is wel aan te raden om een 4WD te huren, zeker in het regenseizoen (grofweg onze zomer/herfst). Het land is in principe in elk jaargetijde te bezoeken, de temperaturen zijn er altijd goed, maar houd er wel rekening mee dat het in onze zomer dus meer kan regenen. Toch is het ook dan een hele mooie bestemming, juist omdat alles dan nog groener lijkt.

Van december tot maart/april kent Costa Rica droog en zonnig weer.

Tortuguero National Park

Tortuguero National Park bestaat uit moerasgebied, lagunes en kanalen. In onze zomer (juli-september) leggen groene zeeschildpadden hier hun eieren. Ook kun je hier mooie boottochten maken om leguanen, vogels en andere “tropische diersoorten” te spotten.

La Fortuna, Arenal vulkaan

Hou je van paardrijden? Dan mag een paardrijtocht nabij de Arenal vulkaan in La Fortuna niet ontbreken! Ook een bezoekje aan La Fortuna zelf is een must om te doen. Het dorp is gebouwd rondom een kerk met een park, waaraan vele winkeltjes liggen.

Corcovado National Park

Corcovado National Park ligt helemaal in het zuiden van Costa Rica. Het wordt ook wel de Amazone van Costa Rica genoemd en het is een van de beste plekken om bijzondere dieren te spotten. Vanuit hier kun je ook een excursie maken naar Isla Caño, een eiland wat een aantal kilometer van de kust af ligt en de perfecte locatie om te snorkelen of te duiken!

Costa Rica is perfect te combineren met Nicaragua of met Panama, maar ook in Costa Rica zelf kun je je prima 3 weken vermaken. Het is geen strandbestemming, maar je kunt in die 3 weken natuurlijk wel een paar dagen strand en rust opnemen. Afgewisseld met de nationale parken, excursies als raften, ziplinen, paardrijden en wandelen tussen de boomtoppen in Monteverde wordt het een vakantie om nooit meer te vergeten!

Skywalk Monteverde

Wil jij nog meer informatie over Costa Rica? Laat het mij weten!