Bijna iedereen gaat er vanuit dat ik elke dag wijn drink. De laatste 2 weken, sinds ik mijn nieuwe kantoor heb, hoor ik het nog veel vaker.. Ohh, wat fijn, dan kun je daar mooi wijn drinken! Ik hou zeker van wijn, maar wijn drinken is nu precies wat ik niet doe op kantoor đŸ˜‰ Heb je ooit gehoord van destination marketing? Nee? Lees dan vooral even door đŸ˜‰ En als je al wel weet wat het is, dan mag je ook verder lezen hoor đŸ˜‰

In 2016 begon ik met heel veel enthousiasme met mijn reisbureau. Ik heb, met ontzettend veel plezier, voor heel veel mensen hun reis/reizen samengesteld. Men kwam bij mij met een idee voor een reis. Soms was dit idee al heel duidelijk, soms nog helemaal niet. Ik stelde vragen en ging voor ze aan de slag. Zo stelde ik een prachtige reis voor ze samen. Ik hoor nog regelmatig dat men heel blij is met de input die ik ze voor hun reis heb gegeven. En daar word ik dan weer heel blij van đŸ™‚

Een van de bijzondere foto’s die ik kreeg van een reiziger. Zo gaaf om mee te mogen genieten đŸ™‚

In beweging in plaats van stil gaan zitten

Daar waar de wereld vorig jaar maart stopte, had ik stil in een hoekje op de bank kunnen gaan zitten. Ik had boos kunnen zijn (dat was ik ook wel eens), of ik had alleen maar kunnen gaan huilen (ook dat heb ik wel eens gedaan). Maar ik heb ervoor gekozen om te gaan kijken waar mijn hart nu echt sneller van ging kloppen. Het vlammetje dat in 2019 was gaan branden voor wat betreft wijngebieden werd nu meer dan een klein waakvlammetje. Het werd een groot vuur. En nee, op dat moment wist ik ook nog niet precies wat ik daar nou echt mee wilde gaan doen. Ik had nog geen duidelijk beeld voor ogen, maar ik wist wel dat ik ‘meer wilde doen met wijnreizen’.

Vorig jaar augustus besloot ik om samen met Isabel naar de Elzas te gaan. Ik wilde altijd al een boek schrijven, maar waar dat boek nu over moest gaan… Nu viel ook dat puzzelstukje op zijn plek: ik zou een wijnreisgids over de Elzas gaan schrijven. Daar, in een minirestaurantje in Eguisheim, heb ik Isabel gevraagd om met mij mee te schrijven. Ik was er van overtuigd dat de gids beter zou worden met haar kennis van wijn. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik haar dit gevraagd heb, want ik ben er namelijk nog steeds van overtuigd dat onze samenwerking een geweldige wijnreisgids heeft voortgebracht. Zij schreef over haar expertise (wijn) en ik over dat van mij (wijngebieden).

De VVV van wijngebieden

Maar wat doe ik dan op kantoor, als ik dus geen wijn drink? đŸ˜‰ Dit weekend had Martijn er een geweldige term voor: jij bent de VVV van wijngebieden! En dat is misschien wel de beste manier om het te omschrijven. Ik geef heel graag informatie over wijngebieden, omdat ik vind dat deze gebieden veel meer in de belangstelling mogen staan. Zoals ik al eens zei in een interview: wijngebieden hebben iets magisch! Ik breng wijngebieden naar de mensen toe, door middel van wijnreisgidsen (ik durf al in meervoud te typen đŸ˜‰ de plannen voor wijnreisgids nr. 2 zijn er al!), blogs en online wijnreizen. En als mensen enthousiast zijn, dan breng ik ze ook nog eens naar het wijngebied. Dat is precies wat ik bedoel met destination marketing: ervoor zorgen dat (in mijn geval wijn-)gebieden gepromoot worden, waardoor meer mensen kennismaken met zo’n bestemming en enthousiast worden, om uiteindelijk deze bestemming te gaan bezoeken (en nee, dit is geen Van Dale definitie, maar mijn eigen uitleg van wat ik nu eigenlijk doe!). Vanaf oktober komen er dus ook zeker meer blogs over mooie wijngebieden!

Uitnodiging!

Ik ben natuurlijk hartstikke trots op mijn nieuwe kantoor. Vind je het leuk om mijn kantoor ook te zien? Dan wil ik je uitnodigen om een kijkje te komen nemen! Bel, mail of app mij even als je langs wilt komen, dan zorg ik dat de koffie (of thee) klaar staat! Of de prosecco, om te proosten op een mooie toekomst met veel gave wijnreizen. Maar dat zou het hele verhaal dat ik hierboven heb geschreven weer ontkrachten he đŸ˜‰ Zonder gekkigheid: ik zou het echt super leuk vinden om jou hier te mogen ontvangen!