Mijn laatste blog dateert van 19 maart. Vertrouwen. Vertrouwen dat we weer op reis kunnen, vertrouwen dat het goed komt. En dat vertrouwen heb ik nog steeds, al kon ik me toen nog niet voorstellen hoe de afgelopen weken eruit zouden zien. Ik neem je even mee!

Mijn eigen reis: Angers

Isabel en ik – Angers 2010

Zelf heb ik op 2 maart zelfs nog een stedentrip Angers geboekt voor het weekend van Hemelvaart. 10 jaar geleden heb ik samen met Isabel in Angers gestudeerd en dit jaar zouden we dat 10-jarig jubileum vieren door terug te gaan. Dit hebben we vorig jaar februari al bedacht, dus de plannen lagen er al een hele tijd. Uiteraard speelde het coronaverhaal begin maart – ten tijde van het boeken – al wel, maar dat het zo uit de hand zou lopen… Ik had toen voor ogen dat we in het weekend van Hemelvaart best wel weer naar Frankrijk konden gaan. Het leek allemaal nog zo ver weg… Inmiddels hebben wij besloten om onze stedentrip Angers ook uit te stellen. Maar in dit geval komt er van uitstel écht geen afstel; dat 10-jarig jubileum gaan wij echt vieren. Alleen wat later 🙂

Don’t cancel your trip, change the date and save tourism!

Reizen van klanten

Ten tijde van het schrijven van mijn vorige blog had ik contact met alle klanten waarvan het vertrek tot begin mei stond. Mijn gedachte was: Ach, de reizen in mei zullen misschien wel weer doorgaan…

Begin mei had ik een stedentrip Milaan staan voor klanten. Deze vond ik wel spannend; de situatie in het noorden van Italië was half maart al ontzettend heftig. Ook stond er in diezelfde tijd een stedentrip New York gepland voor klanten. Op dat moment was de situatie in New York nog lang niet zo schrijnend als dat deze nu is. Toch hield ik (en houd ik nog steeds) de updates in de gaten. Was er al meer bekend, kon ik ze geruststellen?

We zijn een maand verder: Inmiddels heb ik contact met alle klanten waarvan het vertrek gepland staat t/m half juli. Beide stedentrips (Milaan en New York) gaan inderdaad niet door. Maar: de klanten die naar New York zouden gaan hebben nu een jaar extra om zich te verheugen op deze stedentrip, want we verplaatsen deze naar volgend jaar mei. De klanten die naar Milaan zouden gaan, gaan ook op een ander moment. De rest van de reizen in mei zijn omgeboekt of geannuleerd.

Wanneer wordt het beter?

Niemand weet wanneer we weer kunnen reizen. Toch houd ik vertrouwen, want zonder vertrouwen kun je beter opgeven. Want het wordt beter, alleen weten we nog niet precies wanneer. Voor nu is het belangrijk om zoveel mogelijk thuis te blijven en alle richtlijnen op te volgen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Alleen op die manier kunnen we met kleine stapjes weer “terug naar normaal”.

Ik ben benieuwd: heb/had jij een reis staan in de komende maanden? Wat heb je ermee gedaan, geannuleerd of uitgesteld? Of wacht je nog even af?