Elke maand schrijf ik een blog voor Business Moms. Ik wil jullie hierbij mijn laatste blog voor Business Moms laten lezen, omdat ik gewoon heel blij ben met waar ik nu ben!

Vorige week was ik op LinkedIn een beetje aan het scrollen. Misschien ken je het wel; je bekijkt wat berichten die jouw connecties hebben gedeeld, je ziet mensen die je niet kent op deze berichten reageren, je checkt hun profiel en voor je het weet zit je een lijst met “aanbevolen connecties” door te kijken. Herkenbaar?

5 jaar geleden…

Ik weet nog goed dat ik dit een jaar of 4/5 geleden ook regelmatig deed. Niet alleen op LinkedIn, maar ook op Facebook. Ik zag mensen die werkzaam waren in de reiswereld, ik bekeek pagina’s van reisorganisaties en zag de mooiste reisfoto’s en -verhalen langskomen. En tsja, dan was ik jaloers… Jaloers dat zij zich dagelijks bezig mochten houden met iets wat mij zó leuk leek, iets waar mijn hart sneller van ging kloppen en waar mijn gevoel van zei dat het bij mij zou passen… Op dat moment leek dat voor mij onbereikbaar, want wanneer je afwijzing na afwijzing krijgt kan dat geloof en dat vertrouwen wel eens verdwijnen.

En nu… 🙂

Nu zijn we een paar jaar verder en ben ik zelf één van deze mensen. Zoals jullie eerder al konden lezen kostte het wat tijd, maar inmiddels mag ik mij dagelijks bezighouden met dat wat ik het allerleukst vind om te doen; de meest passende reis vinden voor mijn klanten. En van klanten hoor ik zoveel positieve reacties op wat ik voor ze doe, dat mij dat ook echt vertrouwen geeft. Ik geef toe, mijn werk is niet alleen maar leuk (jullie hebben het nieuws vast ook gelezen over Thomas Cook/Neckermann… Drama!) maar dat heeft elk bedrijf.

Op het moment dat ik deze kans met beide handen aangreep zei ik tegen mijn man: “Maar wat als ik nu al jaren tegen iedereen verkondig dat dit is wat ik wil, maar na een tijdje blijkt dit toch niet mijn droombaan te zijn?” Ik was zo bang om mijn gevoel te volgen dat ik aan alles begon te twijfelen. Voorheen maakte ik namelijk een heleboel beslissingen op basis van mijn verstand. Dat heeft alleen niet altijd goed uitgepakt.

Vertrouw op je gevoel

Inmiddels weet ik dat mijn gevoel juist is, dat ik meer kan en mag vertrouwen op mijn gevoel. Niet alleen in mijn werk, maar in mijn hele leven. Het geeft rust en vertrouwen. Ik zit nu zo op mijn plek, het klopt gewoon. Er zijn natuurlijk altijd leerpunten en ook ik durf nog niet altijd te vertrouwen dat mijn dromen werkelijkheid worden. Toch weet ik dat het kan, want 1 van mijn grootste dromen is nu werkelijkheid!

Ik ben wel benieuwd hoe jullie dat doen; doen jullie veel op gevoel of juist meer vanuit je verstand? En heb jij er vertrouwen in dat je jouw dromen werkelijkheid kunt laten worden en jouw doelen kunt bereiken?

Blog op de website van Business Moms