“Maar Laura, wat doe jij eigenlijk als je geen reisvoorstellen of boekingen maakt?”

Hierbij: een dag uit mijn leven als zelfstandig reisadviseur!

Nadat ik gisteren mijn dochter naar de gastouder had gebracht heb ik mijn administratie bijgewerkt. Niet echt het meest leuke gedeelte van mijn baan, maar wel iets wat moet gebeuren!

Om 11 uur had ik een afspraak met de directeur van “ut Huus” in het Holstohus in Olst. De missie van ut Huus is:
”We dragen bij aan een vitale gemeenschap, waarin mensen tot hun recht komen. ‘Ontmoeten’, ‘verbinden’ en ‘delen’ staan centraal. Voor en door inwoners, door het benutten van talenten. Met vrijwilligers waar het kan, en met professionals waar het moet.”
Voor mij, als ondernemer in de gemeente Olst-Wijhe, een heel interessant en inspirerend gesprek! We zullen zien wat dit me in de komende periode nog gaat brengen.


Thuis heb ik nog gewerkt aan een reisvoorstel voor klanten die naar Kazachstan/Kirgizstan willen. Een gave opdracht, want ik heb me nog niet eerder zo verdiept in deze landen. Ik heb een mooi programma kunnen samenstellen en ik wacht nu nog op de bevestiging van de reissom. Daarna kan ik het voorstel nog wat verder uitwerken en met de klanten bespreken.

Tegen half 4 moest ik alweer op pad, want ik had een dinerpresentatie van de Four Seasons Travel Group op de HS Amadeus Silver***** in Arnhem. De presentaties waren van Friendship cruises, Hannick reizen, Incento en Air Cruise Collection. Ik heb weer hele leuke reis-ideeën opgedaan! Ook kregen we een rondleiding over het prachtige hotelschip.


In de trein heb ik nog wat gelezen over St.-Petersburg, want aanstaande vrijdag ga ik voor een aantal dagen die kant op. Ik ben heel benieuwd naar de stad! Binnenkort zal ik hier uiteraard ook mijn ervaringen en foto’s delen van St.-Petersburg.


Uiteraard heb ik niet 3 keer per week zo’n dag, maar als ik zou willen zou ik zeker die 3 keer per week weg kunnen zijn. Het is erg interessant om dit soort presentaties bij te wonen om je kennis te vergroten en zo weer nieuwe ideeën op te doen voor nieuwe reizen!