Voor de nieuwe website van Personal Touch Travel schreef ik het volgende stukje over het prachtige Frankrijk:

Frankrijk; een land waar veel mensen al geweest zijn en dat niet ver van Nederland ligt. Klinkt saai? Nee, Frankrijk is verre van saai! Het is een zeer veelzijdig land en het heeft zoveel te bieden.

Uiteraard kun je naar Parijs wanneer je denkt aan het maken van een stedentrip naar Frankrijk. Je hoeft niet met het vliegtuig, met de trein ben je er zo. Maar Frankrijk heeft nog veel meer mooie steden die perfect zijn voor een kort verblijf, waaronder Toulouse (hier vind je onder andere de fabriek van Airbus), Strasbourg (denk aan een typisch Frans-Duitse bouwstijl en een prachtige kathedraal) of Nice, waarbij je stad en strand heel goed kunt combineren. Zo heeft Frankrijk nog wel meer “verborgen steden”, waar je niet direct bij stil staat wanneer je een stedentrip naar dit land wilt gaan maken.

Ook voor de wintersport kun je in Frankrijk terecht. Je vindt meerdere prachtige skigebieden in Frankrijk, waaronder Les Trois Vallées en Les Portes du Soleil. Van beginnend skiër tot volleerd snowboarder, er is voor ieder wat wils in de Franse Alpen.

En dan heb je uiteraard nog de vakanties die bij Nederlanders bekend staan om Frankrijk een bezoekje te brengen: de mei- en zomervakantie! Eigenlijk is heel Frankrijk een bezoekje waard in de maanden mei t/m september.

Wil je niet te ver rijden, maar wil je toch naar Frankrijk? In het noorden van Frankrijk vind je de Elzas, waarvandaan je Metz, Nancy of Strasbourg kunt bezoeken. En een leuk extraatje net over de grens bij Strasbourg, in Duitsland; bezoek het Europapark! Dit attractiepark is al vele jaren op rij verkozen tot het beste attractiepark van de wereld. Aan de noordwestkust vind je Duinkerke en Calais en iets verder landinwaarts de mooie stad Lille. Rijd je nog een stukje verder langs de kust, dan kom je door het historisch belangrijke Normandië. Bezoek hier Honfleur en Mont St. Michel, maar bezoek ook de Normandië-brug en de invasiestranden.

Hou je van kastelen? Dan mag je Pays de la Loire niet overslaan. Je vindt hier de meest imposante kastelen waaronder het bekende Chenonceau, maar ook het onbekendere kasteel van Angers waarin je het langste wandtapijt ter wereld kunt vinden.

Ga je met kinderen op vakantie? Frankrijk heeft talloze campings met mooie zwembaden. Deze vind je aan de verschillende strandbestemmingen, maar uiteraard ook in het binnenland. Een zeer kindvriendelijk gebied (en niet al te ver rijden van Nederland) is de Vendee. Hier heb je kilometers kust waarvan het strand rustig afloopt in zee, zodat het heerlijk spelen is met de kinderen. Ook kun je het bijzondere park Puy du Fou hier vinden. Dit park heeft om zijn spektakelshows al veel mooie prijzen gewonnen. Neem hier geen hele kleine kinderen mee naartoe, maar wanneer de kinderen een jaar of 6 zijn is dit zeker een aanrader. Vergeet ook niet met de kinderen een heerlijke galette en crêpes te gaan eten!

Uiteraard mogen we Zuid-Frankrijk niet onbenoemd laten. Van Biarritz in het zuidwesten, waar surfers hun energie kwijt kunnen, tot Cannes en Nice in het zuidoosten, de zuidkust is enorm populair bij iedereen. In Marseille kun je heerlijk op een boot stappen om de Calanques te bezoeken. Vergeet ook niet met de boot naar de eilandjes voor de kust van Marseille te gaan: Îles du Frioul en Chateau d’If. Je waant je even in het paradijs! Ben je weer terug in de haven van Marseille, ga dan lekker uit eten. Ze serveren hier de heerlijkste visgerechten. En vind je het leuk om de “jetset” te gaan zien? Breng dan een bezoek aan Saint-Tropez en Cannes.

Frankrijk is zoals gezegd ontzettend veelzijdig en veel te groot om alles te kunnen benoemen, helaas! Het is dus zeker een bezoek of zelfs meerdere bezoekjes waard!

https://personaltouchtravel.nl/nl/bestemming/frankrijk