Eind januari schreef ik onderstaande blog over mijn eerste groepsboeking:

Al voordat ik begon als zelfstandig reisadviseur kreeg ik van een vriendin de vraag of ik misschien wilde helpen met een reis die ze zouden gaan maken. Haar broer zou namelijk gaan trouwen op de Filipijnen en daar wilde een groot deel van de familie wel mee naartoe!

Maarja, waar begin je dan, met zo’n groepsboeking? Toen alles een beetje vorm kreeg was ik inmiddels gestart als zelfstandig reisadviseur en hebben ze mij de boeking toevertrouwd. Heel eerlijk gezegd, in het begin wist ik niet waar ik moest beginnen… Een groepsboeking en dan ook nog helemaal naar de Filipijnen? En dan wil de een na de bruiloft ook nog naar Dubai en de andere eigenlijk nog wel naar Maleisië… Oh oh, hoe dan?! Ik heb mijn collega’s om advies gevraagd, maar ik kreeg eigenlijk voornamelijk terug: veel succes ermee 😉

Als ik daar nu op terugkijk, dan heb ik een heleboel geleerd in het afgelopen half jaar! Ik ben in het diepe gesprongen en ik ben heel trots op wat er uiteindelijk uit is gekomen. Zaterdag zal ik de reispapieren overhandigen en dan is het wachten op de grote reis. Een klein beetje “gespannen” ben ik wel, het is de eerste grote groepsreis die ik geregeld heb. Gaat het allemaal wel goed?

Ik kijk heel erg uit naar de verhalen en de foto’s die ik hopelijk mag horen en zien. Maar eigenlijk hoop ik dat dat vooral ná hun reis is en dat ze tijdens hun reis ongelooflijk gaan genieten.

Aanvulling op 9 maart 2017:

Het grootste gedeelte van de groep is inmiddels alweer in Nederland! Ze hebben het geweldig gehad en ze hebben ontzettend genoten. Onderstaande foto kreeg ik op 23 februari doorgestuurd:

Wie wil hier nu niet trouwen?