3 maanden. 3 maanden zitten we nu in deze gekke achtbaan. Een achtbaan waar wij begin 2020 nooit van hadden gedacht dat we daarin zouden moeten stappen. We hebben met z’n allen geen keus en we gaan er het beste van maken. Maar als men dit begin januari tegen ons had gezegd, wie had dan geloofd dat wij er nu zo bij zouden zitten?

Afgelopen 3 maanden zijn wij als reisadviseurs bezig geweest om reizen te annuleren, om te boeken en zijn wij zo goed mogelijk bezig geweest om onze klanten te woord te staan. De waardering die ik krijg van mijn klanten houdt mij positief, want de rest van de werkzaamheden zijn energie slurpend. Geen mooie foto’s, geen enthousiaste verhalen en héél veel werk voor geen inkomsten.

Verdrietig

Daar waar de wereld weer een beetje opent en we sinds maandag weer binnen Europa op vakantie mogen (YES!), beginnen binnen de reisbranche de eerste grote klappen écht zichtbaar te worden. Deze week lees ik elke dag berichten over ontslagen en faillissementen. En niet alleen “ver weg”, maar ook in de nabije omgeving zijn deze ontslagen inmiddels zichtbaar. Daar word ik verdrietig van, want ik weet met hoeveel passie deze mensen hun werk hebben gedaan. En ik weet hoeveel ze er voor over hebben om te blijven doen wat ze zo graag doen.

De reisbranche is een bijzondere branche. Je moet je er in thuis voelen, maar voor mij voelt het als familie, als thuiskomen. Je hebt allemaal dezelfde passie, en met onze liefde voor het vak is de wereld voor iedereen bereikbaar. Nu alleen even niet…

Hartje

Een hartje

Vandaag geef ik aan elke collega in de reisbranche een hartje. Een hartje voor jou, omdat ik weet in wat voor rotperiode je zit. Een hartje omdat jij er alles aan doet om jouw klanten zo goed mogelijk te helpen, dat waarderen ze ontzettend! Een hartje, omdat je misschien je baan kwijt bent geraakt, de baan waar je zoveel van houdt. Misschien lijkt het nu uitzichtloos, maar er komt een dag waarop de zon weer schijnt. En tot die dag: blijf hoop en vertrouwen houden. Met hoop en vertrouwen reizen we niet morgen de hele wereld weer over en heb je ook niet direct een nieuwe baan. Maar wanneer we elke dag de lichtpuntjes en positieve dingen blijven zien, hoe klein ook, dan komt er een dag waarop het weer beter gaat.

En mocht je even willen “spuien”; stuur mij vooral een berichtje.