Zoals jullie wellicht weten mag ik over 1,5 week, op uitnodiging van South African Tourism, mee op studiereis naar Zuid-Afrika! Het is voor mij een droom die uitkomt!

Maar wat gaan we eigenlijk doen tijdens zo’n studiereis? Veel mensen denken dat ik heerlijk een weekje op vakantie ga. Ik ben echt de laatste die zegt dat een studiereis vervelend is (;-)), maar het is geen vakantie. De bedoeling is dat ik een deel van het land ga ervaren, accommodaties bezoek en ondertussen bekijk wat bij welke klant past. Met als doel om mijn klanten nog beter te kunnen adviseren! Ik heb vorig jaar tijdens mijn eerste studiereizen gemerkt dat dit echt een heel mooi middel is om een goed beeld te krijgen van de bestemming.

Maar nu terug naar Zuid-Afrika. Inmiddels hebben we het (voorlopige) studiereisprogramma gekregen en dat ziet er gaaf uit! We vliegen naar Kaapstad en zullen daar de eerste dagen verblijven. We gaan uiteraard naar de Tafelberg, we zullen Boulders Beach bezoeken en we gaan dineren aan het Victoria & Alfred Waterfront. Ook zullen we naar een Wine Estate gaan, want de omgeving van Kaapstad staat uiteraard bekend om de heerlijke wijnen en de prachtige wijnroutes.

Nadat we Kaapstad en omgeving hebben bekeken vliegen we naar Port Elizabeth. Hier zullen we de rijke historie van de stad ontdekken door middel van “Route 67”. Ook zullen we een bezoek brengen aan het Shamwari Game Reserve, waar we 2 game drives zullen doen en accommodaties zullen bezoeken.

En dit allemaal in slechts een week tijd! Wat een gaaf vooruitzicht… Nog 1,5 week voordat we vertrekken. Uiteraard kunnen jullie mij tijdens de studiereis volgen op Facebook of Instagram, waar ik hopelijk heel veel mooie foto’s zal posten!

Ben jij wel eens in Zuid-Afrika geweest? Wat vond jij het meest mooie of bijzondere wat je bezocht hebt?