Nadat ik vorige maand de webshop heb overgenomen, ben ik mij gaan verdiepen in duurzame producten die ik wilde gaan verkopen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we deze prachtige wereld waar we wonen kunnen helpen door een aantal duurzame keuzes te maken. Naast het compenseren van de uitstoot die we met onze vliegreizen maken en het hergebruiken van onze handdoeken tijdens het overnachten in een hotel, wilde ik – naast de huidige producten – ook mooie duurzame producten in de webshop gaan verkopen.

The Bamboovement

Tijdens deze zoektocht kwam ik bij The Bamboovement terecht. Hun missie en visie spraken mij direct aan. The Bamboovement is opgericht om voorgoed een oplossing te bieden tegen de plastic crisis. En weet je wat mooi is? Ze gebruiken Moso bamboe: een soort bamboe dat, onder optimale omstandigheden, wel tot een meter per dag kan groeien. Daarbij groeien de blaadjes van Moso bamboe te hoog voor de panda’s. Zij eten blaadjes die veel lager hangen, dus ook daar is aan gedacht.

Ik ben geen heilige: ik gebruik nog veel plastic dingen die ik ook zou kunnen omwisselen voor iets wat veel duurzamer is. Met het aanbieden van deze duurzame producten in de webshop (en inmiddels met het gebruik bij ons thuis) heb ik ook weer een klein stapje gezet om de wereld duurzamer te maken.

Vanaf vandaag kun je dus ook bamboe producten van deze mooie organisatie in mijn webshop vinden! Het wordt de komende tijd nog uitgebreid, maar neem zeker alvast een kijkje. Ik weet zeker dat er al iets heel moois voor je bij zit! Zelf heb ik deze producten al mogen testen en ze zijn echt ontzettend fijn. De bamboe rietjes worden hier thuis door de kinderen al heel goed gebruikt. Geen plastic rietjes meer; de bamboe rietjes kun je wel tot een jaar lang gebruiken, want ze worden met een mooi schoonmaakborsteltje geleverd.

Bamboe rietjes

Elke stap telt!

En zoals ze bij The Bamboovement zeggen: onthoud dat elke kleine stap telt! Klein, groot, het maakt niet uit. Ook met kleine stapjes maak je de wereld weer een stukje mooier.

Ik ben fan en ik ben benieuwd wat jij van deze nieuwe toevoeging aan de webshop vindt?