Wat vind ik op dit moment de 5 mooiste of meest bijzondere steden die ik bezocht heb? Je vindt mijn top 5 hieronder!

1. Parijs

Parijs is in mijn ogen een van de meest mooie steden op de wereld. Nu heb ik natuurlijk lang niet alle steden gezien, maar ik ben verliefd geworden op Parijs. De prachtige oude gebouwen, de mooie parken, de sfeer die er hangt… Ik heb er een half jaar gewoond (oke, ik woonde iets buiten de stad, maar ik was er 5 dagen in de week te vinden) en ik zou er zo weer voor langere tijd kunnen wonen. Ik heb mijzelf het doel gesteld om minimaal 1 keer per jaar in Parijs te komen. Sinds wij kinderen hebben is dit helaas niet echt meer gelukt… We zijn er met Elise wel een keer geweest, ze was toen nog net geen 1. Ik heb wel gemerkt dat het met een klein kindje wat lastiger is om in Parijs te zijn. Ik had Elise in de draagzak, waardoor het allemaal net wat makkelijker was. Met een wandelwagen is Parijs iets minder aan te raden (lees: veel trappetjes om bij de metro te komen, veel ongelijke wegen). Maar als de dames iets groter zijn gaan we weer naar Parijs, want ik wil ze deze stad laten zien!

2. San Francisco

In 2012 ben ik samen met Martijn in San Francisco geweest. Wat een verrassende stad! Ik voelde mij hier direct thuis. Daar waar Los Angeles heel “Amerikaans” aanvoelt, is San Francisco veel meer “Europees”. De sfeer is gemoedelijk, er staan prachtige oudere gebouwen, de stad straalt rust en vriendelijkheid uit. En natuurlijk vind je er de prachtige Golden Gate brug, waar wij overheen gefietst zijn. Het is een eind vliegen, maar ik zou er zelfs voor een week naartoe gaan. San Francisco heeft een speciaal plekje in mijn hart, maar ik denk dat dat ook komt omdat ik er ten huwelijk gevraagd ben…

3. Barcelona

Jaren geleden, toen ik als tiener nog met mijn ouders op vakantie ging, ben ik voor het eerst in Barcelona geweest. Op dat moment vond ik de stad helemaal niks. Het was warm (lees: een bezoekje aan de stad in juli, gevoelstemperatuur 45 graden) en ik wilde gewoon aan het zwembad liggen op de camping. Iets in mij zei toen: Barcelona is een stomme stad, daar hoef ik niet meer heen. In 2015 was de Grand Prix van het kunstschaatsen in Barcelona en daar ging ik met een aantal dames naartoe. Niet zozeer voor de stad, maar voor het schaatsen. En wat veranderde mijn beeld van de stad! Naast de wedstrijden die we gekeken hebben, hebben we uiteraard ook de stad bekeken. We waren er toch 😉 Het was december, rond de 18 graden (heerlijk!) en we hebben de hele stad rondgesjouwd. Wat een prachtige stad, wat een mooie bezienswaardigheden! Vorig jaar ben ik weer in Barcelona geweest en hebben we een stadswandeling gemaakt. Inmiddels staat Barcelona dus wel heel hoog op mijn lijstje van “mooiste steden van de wereld”.

4. Praag

In 2016 ben ik samen met Martijn en Elise naar Praag geweest. We zaten in Tsjechië op een camping, op ongeveer 1,5/2 uur van Praag af, en we wilden deze stad graag bezoeken. Les 1: ga niet naar Praag met een wandelwagen. Je hebt in Praag een heuvel met daarop een prachtige kathedraal en een burcht. En de weg er naartoe gaat over kleine steentjes die met een wandelwagen niet heel ideaal zijn… Dus, wanneer je naar Praag gaat met een baby of een jong kind: neem een draagdoek/draagzak mee! Verder is Praag wel echt een prachtige stad, met uiteraard de Karelsbrug en het mooie oude Stadsplein. Ik zou er graag nog een keer naartoe gaan, om de stad ook zonder wandelwagen te ontdekken!


5. Sint-Petersburg

Sint-Petersburg was een van de meest bijzondere stedentrips die ik gemaakt heb. Het is inmiddels bijna 2 jaar geleden dat ik hier geweest ben (ik schreef er een uitgebreide blog over), maar ik ben nog steeds heel blij dat ik met mijn vader die kant op ben gegaan. Hij liet mij de bestemming voor de stedentrip kiezen en hij stond wel een beetje verbaasd dat ik met Sint-Petersburg aan kwam zetten. We hebben de eerste dagen alleen maar genoten van deze stad. De laatste dagen stonden in het teken van de aanslag die er gepleegd was op het moment dat wij er waren, omdat de sfeer in de stad wel wat veranderde.. Een vervelende ervaring, maar het heeft de mooiheid van de stad zeker niet aangetast. 

Wat vind jij de mooiste steden die je bezocht hebt? Laat het mij weten, ik ben benieuwd!