Gisteren hebben Annet en ik de Wijn & Reizen Valentijnswijnproeverij (piloteditie) over de Elzas gelanceerd. Wat een ontzettend leuke reacties krijgen we van jullie en wat gaaf dat jullie al zo enthousiast bestellen! Ook worden er – uiteraard – een aantal vragen gesteld. De meest gestelde vragen heb ik hieronder voor jullie beantwoord:

Is het een online proeverij?

Ja. Op 8 februari zullen wij de pakketten met de wijnen en alle informatie versturen, zodat ze op tijd zijn voor Valentijnsdag. Ook krijg je de link van een webpagina, hier staat alle informatie op: alle filmpjes waarin wij uitleg geven over hoe je kunt proeven, informatie over de te proeven wijnen en uiteraard meer informatie over de Elzas als wijngebied. Je leert onder andere meer over de geschiedenis, de bezienswaardigheden en een aantal excursies. Wij zullen dus niet live aanwezig zijn bij de proeverij.

Ik kan de wijnproeverij niet op Valentijnsdag (14 februari) doen, is dat erg?

Nee, dat geeft niet! Zoals ik hierboven al heb gemeld, zullen wij niet live aanwezig zijn. De proeverij wordt gedaan met vooraf opgenomen filmpjes, zodat je het op je eigen moment en tempo kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld ook bepaalde dingen nog terug kijken wanneer je iets gemist hebt.

Let op: De Valentijnswijnproeverij is alleen beschikbaar tussen 13 februari en 21 februari. Op 22 februari zal de link niet meer werken.

Ik heb geen partner, kan ik de wijnproeverij ook met een vriend of vriendin doen?

Jazeker! Uiteraard wel met inachtneming van de op dat moment geldende coronaregels.

Kan ik de wijnproeverij ook in mijn eentje doen?

Ja hoor, dat is geen probleem. Je krijgt 3 flessen wijn van 750ml opgestuurd, dus het is wel handig dat je deze na het proeven vacuüm weg kunt zetten. Heb je nog geen vacuümpompje? In de Deluxe versie krijg je het pompje er ook bij. Normaal kost deze € 14,95, maar wanneer je het direct bij de wijnproeverij bestelt betaal je slechts € 10,-.

Tip: Je kunt de wijnproeverij ook via Teams/Zoom met iemand doen die op een andere locatie is. Laat 1 iemand de pagina openen en deel deze met de rest. Zo kan iedereen op hetzelfde scherm op hetzelfde moment de filmpjes kijken en hebben jullie toch ‘samen’ een avondje gezelligheid.

Wat als ik na de wijnproeverij nog vragen heb over de wijnen?

Wij willen na de proeverij met alle liefde jullie vragen nog beantwoorden. Je kunt deze naar ons mailen en dan zorgen wij ervoor dat je hier antwoord op krijgt.

Wat als ik na de wijnproeverij nog vragen heb over de Elzas als vakantiebestemming?

Ook hier willen wij uiteraard met alle liefde nog antwoord op geven. Stuur even een mail, dan krijg je hier nog antwoord op.

Heb je nog een andere vraag? Stuur mij even een mail of laat een reactie achter. Dan zorg ik ervoor dat jouw vraag beantwoord wordt!