Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik mijn bedrijf “Pareisbureau” genoemd heb. Het heeft een bijzondere schrijfwijze en ik boek natuurlijk niet alleen maar reizen naar Parijs… Waarom dan toch de naam Pareisbureau?

Jaren geleden, toen ik weer een van de vele afwijzingen had gekregen om bij een reisbureau te gaan werken (lees: geen ervaring, niet de goede papieren…; ik heb namelijk in eerste instantie Frans gestudeerd!) zei ik tegen Martijn: Ach, let maar op, ooit begin ik mijn eigen Pareisbureau! Hij moest lachen en zei direct: daar hou ik je aan! Dan kun je namelijk 2 van je grote “liefdes” samenvoegen in de naam van je bedrijf; de liefde voor Parijs en de liefde voor de reiswereld!

Ik hoefde dan ook geen seconde te twijfelen toen ik mij in maart 2016 bij Personal Touch Travel aansloot en vervolgens naar de KvK stapte om mij te registreren. Hier staat uiteraard “Laura Westerbrink Personal Touch Travel” geregistreerd, want ik heb mij niet voor niets aangesloten bij Personal Touch Travel. Maar ik heb ook direct de naam Pareisbureau laten registreren.

Laatst kreeg ik de opmerking: staat het voor Personal Assistent Reisbureau? Dat vond ik ook mooi gevonden! Want dat is natuurlijk waar ik ook voor sta: ik ben jouw persoonlijke reisadviseur. Ik heb niet voor niets “Jouw reis op jouw manier” als slogan. Of je nu naar Parijs wil of naar Zuid-Afrika, of misschien wel naar de USA of gewoon een weekendje weg in Nederland… Mijn hart heb ik verloren aan Frankrijk en Parijs, maar dat zegt natuurlijk niet dat jouw droomreis, zomervakantie, stedentrip of wintersport daar ook heen gaat.

Kortom: ik heb mijn bedrijf genoemd naar iets waar ik mijn hart aan heb verloren. Ik ben namelijk van mening dat het heel belangrijk is om te doen wat je leuk vindt. Mijn hobby is mijn werk geworden en als je doet wat je leuk vindt, dan hoef je eigenlijk niet te werken!