www.wereldkaarten.nl

Alles wat met reizen of met wereldkaarten te maken heeft vind ik prachtig. Mijn telefoonhoesje heeft op dit moment een afbeelding van de Eiffeltoren, bij ons in de woonkamer hangt een plaat van Parijs en er zwerft ergens een opblaasbal van de wereld rond. Zelfs mijn oudste dochter Elise (4 jaar) kan op deze wereldbol inmiddels moeiteloos aanwijzen waar wij wonen. En als mijn man, of ik, op reis gaat, dan wijzen we haar aan waar we heen gaan. Vorige week heeft ze deze wereldbol meegenomen naar school en heeft ze aangewezen waar ik op dat moment was (Zuid-Afrika; voor als je het gemist hebt ;-)). Ze groeit er gewoon mee op, laten we maar zeggen…

Toen ik een aantal weken geleden een mail kreeg van wereldkaarten.nl met het bericht dat ik via hun site een mooie wereldkaart mocht uitzoeken was dat natuurlijk een prachtig cadeau. We waren nog op zoek naar iets moois voor in de gang en dit was een mooie kans! Vandaag lees je op mijn blog meer over wereldkaarten.nl 🙂 Een website die voor mensen als ik, die gek zijn van wereldkaarten en/of reizen, zeker bezocht moet worden!

Wat voor wereldkaart kies je?

Aangezien Martijn en ik vaak op 1 lijn zitten met wat we mooi vinden waren we er snel uit welke kaart we graag wilden bestellen. We zijn voor de wereldkaart met de tekst “Let’s see it all” gegaan, een motto dat we allebei hebben! We hebben een aantal jaar geleden besloten dat we in ieder geval elk jaar proberen om naar een, voor ons, “nieuw land” te gaan. Martijn kon dat dit jaar in januari al afvinken (hij ging in januari naar India), ik mocht 2 weken geleden een vinkje zetten met Zuid-Afrika!

De bestelling voor de wereldkaart was snel en makkelijk geplaatst. Het enige waar ik nog over twijfelde was het ophangsysteem voor de kaart: zat dit er nu wel of niet bij? Na het sturen van een mailtje bleek dat ze bezig zijn met het bouwen van een nieuwe website, waardoor het aanvinken van de optie voor een ophangsysteem was weggevallen. Bij de andere soorten wereldkaarten was het heel makkelijk om deze bij te bestellen, maar bij Fotoopglas.nl was het op het moment van het maken van mijn bestelling niet mogelijk. Na een mailtje werd het ophangsysteem direct nagestuurd, hele nette service! Daarbij is het fijne van dit ophangsysteem dat er geen gaten geboord hoeven te worden in het glas van de wereldkaart.

Blij met de wereldkaart!

Het duurde ongeveer 1,5 week voordat ik de kaart binnen had. De kaart was goed verpakt, zodat het tijdens het transport niet kapot zou gaan. Bij ons zal de kaart dus heel binnenkort in de gang aan de muur hangen, een mooie blikvanger! Maar ook voor in de woonkamer of slaapkamer is de wereldkaart heel goed te gebruiken.

Geen glas? Ze hebben meer keuze!

Ben je niet zo van een wereldkaart op glas? wereldkaarten.nl heeft nog veel meer keuze; je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een kaart op aluminium, hout of canvas. Ze hebben ook hele mooie schoolplaten, je kent ze vast nog wel van vroeger! Of wil je je muur behangen met een wereldkaart? Dat is ook mogelijk! Dat lijkt mij nog wel wat voor onze slaapkamer… 😉

En ben je niet zo van kaarten of behang? Ze hebben ook een wereldbol van kurk, waarop je met prikkertjes aan kunt geven waar je bent geweest. Super leuk! Ben jij net als ik gek op alles wat met reizen en wereldkaarten te maken heeft? Neem dan zeker even een kijkje op de website van wereldkaarten.nl!

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Wereldkaarten.nl