Wauw, wat een bizarre, bijzondere week heb ik achter de rug… Afgelopen maandag had ik de check-in van de Focus Club, zoals elke maandag. Daar wist ik nog niet zo goed mijn doelen voor deze week te benoemen. Mijn oudste dochter heeft deze week namelijk vakantie, waardoor ik alleen dinsdag volledig kon werken. Mijn enige échte doel: dinsdag een gesprek met Drukkerij/Uitgeverij De Kroon in Olst, samen met Isabel. Wij zouden in gesprek gaan om te kijken of zij iets voor ons zouden kunnen betekenen in het opmaken/vormgeven en uitgeven van onze wijnreisgids over de Elzas. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij onze verwachtingen nog niet direct heel hoog hadden liggen, omdat wij inmiddels weten dat het opmaken en uitgeven van een boek/reisgids niet heel goedkoop is….

De Kroon, Olst

Toch zijn wij afgelopen dinsdag heel open in gesprek gegaan met Renée van Drukkerij De Kroon. Zij had onze teksten al gelezen en dacht direct mee. Ook zijn wij heel open geweest en hebben wij direct aangegeven dat wij onze investering met crowdfunding moeten gaan bekostigen. We hebben een heel leuk gesprek gehad met elkaar en zij zou ons vervolgens mailen met een voorstel. Nadat wij die mail hadden ontvangen is het balletje gaan rollen. Zij vinden het zo’n mooi idee dat ze ons een paar stappen tegemoet willen komen. Renée, mocht je dit lezen: Duizendmaal dank, zo gaaf! Wij hebben vervolgens de crowdfunding opgestart en hebben, ondanks dat er nog niks binnen was, tóch direct akkoord gegeven op het voorstel. Hier konden wij echt geen ‘nee’ op zeggen!

Stand van de crowdfunding – 26 februari 11:30u

Crowdfunding

En hoe bizar is het dan dat de crowdfunding direct als een trein loopt? Iedereen is zo enthousiast, ondanks dat niemand nog weet hoe de wijnreisgids er precies uit gaat zien. Dat maakt het ook wel weer super spannend! Al hebben wij op de teksten al super goede feedback gekregen en weet ik zeker dat het een onmisbare gids wordt voor wanneer je meer informatie wilt over de Elzas als wijngebied. Ik kan ook alvast verklappen dat het een hele handzame gids wordt, die op reis ook makkelijk mee te nemen is. We hebben de crowdfunding zo opgezet dat iedereen bij een donatie van meer dan 20 euro er ook wat voor terugkrijgt: de eerste editie van de wijnreisgids, uiteraard! Hoe hoger de donatie, des te meer cadeautjes je krijgt 😉 Maar natuurlijk is elke donatie meer dan welkom!

Dankbaar

Maar echt, wauw, ik vind het zo gaaf dat er zó enthousiast gereageerd, gedoneerd en gedeeld wordt! Ontzettend bedankt daarvoor! Wij gaan de komende weken gebruiken om de tekst helemaal af te maken, zodat het over een paar weken opgemaakt kan worden. Ik ga mijzelf de komende weken dus even opsluiten 😉 En dan… Hopen wij dat wij heel veel mensen mogen inspireren met informatie over de Elzas als wijngebied! Op naar onze allereerste wijnreisgids!

Wil jij ook alvast een reisgids bestellen? Je kunt via deze link een donatie doen, of mij een bericht sturen!