Bordeaux

De Bordeaux wijnstreek ligt in het zuidwesten van Frankrijk, aan meerdere rivieren; de Garonne, de Dordogne en de samenvloeiing van deze 2 rivieren: de Gironde. Bordeaux is het kloppend hart van de Franse wijnbouw. Het vakmanschap van deze wijnbouwers is van hoog niveau. Meer dan 90% van de wijnen uit deze streek is rode wijn, maar de witte wijn mag zeker niet vergeten worden. Bordeaux is wat wijnen betreft opgedeeld in 2 oevers: de linkeroever (waar onder andere de Médoc vandaan komt) en de rechteroever (herkomst van St. Emilion).

Cité du Vin

Hét wijnmuseum van Bordeaux, gebouwd op de oevers van de Garonne. Van buiten is het een imposant bouwwerk, maar binnen worden de zintuigen op allerlei interactieve manieren geprikkeld. Je kunt je hier prima een paar uur vermaken.

Port de la Lune

Port de la Lune – de naam “Maanhaven” is afgeleid van de bocht in de rivier de Garonne, waar de stad Bordeaux aan ligt. Vanaf de rechteroever lijkt het op een maansikkel. Het oude centrum van de stad ligt – samen met de oude haven – aan de andere kant, op de linkeroever. De maansikkel is al heel lang verbonden met de stad; zelfs het logo van de stad bestaat uit 3 maansikkels die met elkaar verbonden zijn. Inmiddels wordt het hele oude centrum vaak benoemd als “Port de la Lune”. Sinds juni 2007 staat dit gedeelte op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zeker een bezoekje waard! 

Musée de Vins

Ben je meer van het kleinschalige? In het centrum van Bordeaux vind je ook het Musée de Vins. Hier leer je over de geschiedenis van de wijnen uit de Bordeaux en maak je kennis met het leven van de wijnhandelaars.

Wil je vanaf de bank wegdromen, of wil je je alvast voorbereiden op een mooie reis naar de Bordeaux streek? In de Capitool reisgids van de Dordogne, Bordeaux en de Zuidwest-kust kun je kennismaken met deze prachtige streek: 

Ik stel graag de ideale wijnreis voor je samen. Of je nu van ver weg of dichtbij houdt, er is altijd een passende wijnregio voor je ideale reis. Jouw reis op jouw manier.
Laura

Neem contact op

4 + 13 =