Bourgogne

De perfect onderhouden wijngaarden uit de Bourgogne produceren misschien wel de beroemdste wijnen ter wereld. De Bourgondische wijnmakers zijn vaak hele gewone mensen die hun gasten met open armen ontvangen. Laat je vooral niet afschrikken door de hoge kwaliteit en vaak ook de wat hogere prijzen van de wijnen, maar geniet hier vooral van de vriendelijke Bourgondische vignerons.

Beaune

Beaune is de wijnhoofdstad van de Bourgogne. Een wijnliefhebber is hier helemaal thuis: wijnproeverijen, winkels en wijnkelders in overvloed! Een aanrader om te bezoeken in Beaune is het musée du Vin de Bourgogne.

Bezoek ook L’Hotel Dieu (Hospices) de Beaune, bekend van alle bijzondere torentjes. Elke 3e zondag van november vindt hier het grootste wijnevenement van de Côte d’Or plaats; een wijnveiling voor het goede doel. Hiermee halen ze geld op voor medisch onderzoek.

 

Côte d’Or

In de wijngaarden van de Côte d’Or (goudkust) zijn 5 wijnroutes uitgezet die zowel te voet, met de fiets of per auto afgelegd kunnen worden. De bekendste van deze wijnroutes is de Route des Grands Crus. 

De Morvan

De Morvan is een prachtig natuurpark. Je vindt hier bergen, steile rotsen en diepe meren. Ga jij hier klimmen, mountainbiken of van de mooie natuur genieten? Je kunt hier uiteraard ook prachtig wandelen.

Wil je nu al wegdromen en genieten van het leven als een Bourgondiër? Marion van Amelrooij heeft uit eigen ervaring een prachtig boek geschreven over de Bourgogne:   

Ik stel graag de ideale wijnreis voor je samen. Of je nu van ver weg of dichtbij houdt, er is altijd een passende wijnregio voor je ideale reis. Jouw reis op jouw manier.

Laura

Neem contact op

5 + 7 =