Champagne

De Champagnestreek is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk. Wist je dat deze streek sinds 2015 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? Hier komt de bekende mousserende wijn “champagne” vandaan; dit is ook de enige streek waar deze naam gegeven mag worden aan deze wijnen. Hier zijn hele strenge regels aan verbonden, deze naam is goed beschermd. Meestal wordt champagne samengesteld uit wijnen van verschillende oogstjaren, zolang de wijn maar wel uit het vastgestelde gebied komt.

Reims

Deze stad mag zeker niet ontbreken wanneer je een bezoek brengt aan de Champagnestreek. Je vindt hier prachtige kerken, basilieken en musea. In Reims bezoek je uiteraard ook de Kathedraal Notre-Dame.

Route Touristique du Champagne

Ontdek 6 verschillende routes de gehele Champagnestreek. Samen zijn ze ongeveer 700 kilometer lang. Tijdens het rijden van deze route vind je prachtige panoramische uitzichten over wijngaarden en pittoreske dorpjes. Stop ook bij de wijnmakers die met veel passie vertellen over hun wijngaard. Je kunt er uiteraard ook wijnproeverijen doen of een champagnekelder bezoeken.

Hautvillers en omgeving

Hautvillers ligt ten zuiden van Reims en het wordt wel de wieg van de champagne genoemd. Het verhaal gaat dat Dom (Pierre) Pérignon In de oude abdij van Hautvillers in de 17e eeuw de “méthode champenoise” heeft ontdekt, al blijkt dit niet helemaal te kloppen. Toch wordt zijn naam tegenwoordig gebruikt voor de beste champagne van champagnehuis Moët et Chandon. Dit ontzettend bekende champagnehuis bestaat sinds 1743 en is het grootste ter wereld. Uiteraard kun je ze ook bezoeken en er een rondleiding krijgen, het ligt iets ten zuiden van Hautvillers in Épernay.

In dit bijzondere boek ontdek je de Champagnestreek en de heerlijke wijnen die hier vandaan komen: 

Ik stel graag de ideale wijnreis voor je samen. Of je nu van ver weg of dichtbij houdt, er is altijd een passende wijnregio voor je ideale reis. Jouw reis op jouw manier.

Laura

Neem contact op

10 + 1 =