Languedoc-Roussillon

De grootste wijnstreek van Frankrijk, gelegen in het zuiden; grenzend aan de Middellandse zee en aan Spanje. In dit gebied werden ook als eerste de traditionele methodes overboord gegooid om nieuwere en modernere technieken te proberen voor het maken van wijn. De meeste wijnen die hier vandaan komen zijn rood; ongeveer 80%.

Abbaye de Fontfroide

Deze abdij is de meest bekende van de Languedoc-Roussillon. Onder deze abdij vind je een wijnkelder waar je wijnen kunt proeven én kunt kopen. Deze zijn allemaal afkomstig van wijngaarden uit de omgeving. De abdij zelf is ook echt een bezoek waard; het is één van de grootste in Europa.

Parc Nationale des Cévennes

Ben je een dieren- en/of plantenliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan Parc Nationale des Cévennes. Dit park is in 1970 gecreëerd (en bestaat in 2020 dus 50 jaar!) om alle bijzondere flora en fauna te beschermen. In dit park vind je ongeveer 2300 plantensoorten en 2400 diersoorten. Je kunt hier heerlijk wandelen of moutainbiken op de honderden kilometers lange paden, maar je kunt in dit nationale park ook grotten bezoeken. Wanneer je meer van een actieve vakantie houdt kun je hier ook aan verschillende soorten watersport doen op de rivier.

Carcassonne

Carcassonne is een van de meest bijzondere plekken in Frankrijk. Deze vesting is volledig ommuurd; het wordt ook wel de grootste ommuurde vesting van Europa genoemd. Sinds 1997 staat Carcassonne op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de zomer vind je hier heel veel toeristen, dus wanneer je in de zomer een bezoek brengt aan Carcassonne is het aan te raden om vroeg op te staan óf juist aan het begin van de avond te gaan. Het is gelegen in het zuiden van Frankrijk, dus in de zomer kan het ook erg warm zijn. Breng een bezoek aan Basiliek St. Nazaire en geniet van de oude straatjes in het centrum.

Wil jij thuis ook genieten van het prachtige uitzicht over de stad Carcassonne in de Languedoc-Roussillon? Met deze foto op canvas geniet je thuis van een heerlijke wijn uit deze streek – alsof je al op vakantie bent!

Ik stel graag de ideale wijnreis voor je samen. Of je nu van ver weg of dichtbij houdt, er is altijd een passende wijnregio voor je ideale reis. Jouw reis op jouw manier.

Laura

Neem contact op

7 + 10 =