Puglia

Puglia wordt ook wel de hak van de laars genoemd; het is het meest zuidelijke puntje van Italië. De omgeving is prachtig en je kunt hier goed wandelen of fietsen. Anders dan de rest van Italië, vind je in Puglia geen bergen. De wijngaarden vind je voornamelijk tussen de olijfgaarden met oneindig veel olijfbomen.

Alberobello

Zorg dat je dit bijzondere dorpje vroeg bezoekt, want in de middag is het er erg druk. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst dankzij de vele “trulli”: traditionele ronde huisjes met bijzondere puntdakjes. Ga voor een heerlijke lunch net buiten het centrum op zoek naar een restaurantje; net zo lekker, maar veel leuker voor je portemonnee.

Grotta Palazzese

Dit restaurant, gelegen in een grot, vind je in Polignano a Mare. Je hebt een prachtig uitzicht over de helderblauwe zee; dineren op een unieke locatie! Het is niet het meest goedkope restaurant, dineren doe je hier voor ongeveer 200 euro per persoon, maar het is een bijzondere ervaring. De wijnen die geserveerd worden passen uitstekend bij de gerechten; een mix van de Italiaanse keuken en zeevruchten. Ben je vegetariër? Ook dan kun je hier terecht. Reserveer wel op tijd; het zit snel vol!

Otranto

In Otranto vind je voor ieder wat wils; van culturele en historische bezienswaardigheden tot witte zandstranden. Maak hier een mooie fietstocht en bezoek de Kathedraal van Otranto. Deze kathedraal heeft over een lengte van meer dan 50 meter een vloermozaïek liggen, wat je als een soort boek kunt lezen. Het vertelt over legenden en over scènes uit de Bijbel. Een paar 100 meter verderop vind je de Torre Matta. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

Wil je alle mooie plekken van Puglia leren kennen? In de ANWB Ontdek reisgids verken je Puglia op een andere manier!

Ik stel graag de ideale wijnreis voor je samen. Of je nu van ver weg of dichtbij houdt, er is altijd een passende wijnregio voor je ideale reis. Jouw reis op jouw manier.

Laura

Neem contact op

7 + 3 =