Veneto

Het wijngebied Veneto ligt in het noordoosten van Italië, tussen het Gardameer en Venetië. Deze laatste stad is tevens de hoofdstad van Veneto. Het is een schilderachtige streek met een rijke flora en fauna. Het is de streek van de lichte wijnen, waarvan de populairste de prosecco is. Toch komt een van de meest indrukwekkende en zwaarste wijnen, de Amarone, ook uit deze streek.

La Strada del Prosecco

Deze 47 kilometer lange proseccoroute en de proseccoheuvels staan sinds juli 2019 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Begin deze route in Conegliano, bij het middeleeuwse Castello di Conegliano. Je wordt meteen getrakteerd op een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Het geheim van de heerlijke prosecco? De steile wijngaarden! Het is niet mogelijk om gebruik te maken van grote machines, dus alles wordt met liefde met de hand geplukt. En dit proef je terug!

Vespa Tour

Italiaanser dan dit wordt het niet: een Vespa tour door het Italiaanse landschap. Inclusief een heerlijke aperitivo of een proseccopicknick! Je ziet meer dan wanneer je loopt of fietst en je kunt veel dichter bij alle mooie plekjes komen. Hoe bijzonder is het om je zo door te wijngaarden te begeven?

Venetië en Chioggia

Venetie is de hoofdstad van Veneto. Ondanks dat het vaak erg druk is met toeristen, is het zeker een aanrader om te bezoeken. Houd je niet zo van drukte? Bezoek dan het veel kleinere Chioggia, ook wel “klein Venetie” genoemd. Hier vind je ook de kleurrijke straatjes en charmante bruggetjes, maar het is veel minder druk. Italianen gaan hier zelf met veel plezier op vakantie. En houd je van het strand? Binnen een kwartier bevind je je op het strand van Sottomarina.

Wil je meer informatie over Veneto en de hoofdstad Venetië? Met deze Capitool reisgids ben je helemaal op de hoogte:

Ik stel graag de ideale wijnreis voor je samen. Of je nu van ver weg of dichtbij houdt, er is altijd een passende wijnregio voor je ideale reis. Jouw reis op jouw manier.
Laura

Neem contact op

5 + 14 =