Westkaap

De Westkaap heeft de beste en meest beroemde wijngebieden van Zuid-Afrika. Wie heeft er niet gehoord van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek? De wijngaarden en wijnhuizen in Zuid-Afrika liggen maximaal 100 kilometer van de kust; verder het binnenland in is het klimaat niet goed genoeg voor het verbouwen van wijn.

In de Westkaap kun je ook het prachtige Kaapstad bezoeken. Beklim jij de Tafelberg of breng jij een bezoek aan één van de townships?

 

Kaapstad

Kaapstad is samen met Bloemfontein en Pretoria een van de hoofdsteden van Zuid-Afrika. Breng een bezoekje aan het gezellige Waterfront, beklim de Tafelberg of ga net iets buiten Kaapstad naar Boulders Beach (met de vele pinguïns). Uiteraard kun je hier ook Robbeneiland bezoeken; Nelson Mandela heeft hier 18 jaar gevangen gezeten en je kunt zijn cel (nummer 46664) bekijken. Het is wel belangrijk om hier op tijd voor te reserveren, het is nog steeds een erg populaire excursie.
In Kaapstad en omgeving is zoveel te beleven, er is voor ieder wat wils!

In maart 2019 ben ik op uitnodiging van Ontmoet Zuid-Afrika in Zuid-Afrika geweest. Wil je mijn blog hierover lezen? Die vind je hier.

 

 

Het “achterland” van Kaapstad: Stellenbosch en omgeving

Stellenbosch is het meest bekende wijncentrum van Zuid-Afrika. Je vindt hier veel oude “Kaaps-Hollandse” huizen, wat prachtige foto’s oplevert. Ook vind je in Stellenbosch een van de bekendste universiteiten van heel Afrika. Het bijzondere is dat hier nog in de Afrikaanse taal onderwijs wordt gegeven, terwijl er aan de meeste universiteiten in het Engels wordt gedoceerd.

Kom je hier echt voor de wijnen, dan kun je hier overnachten in een van de vele Estates in de omgeving van Stellenbosch. Breng ook een bezoek aan Paarl en Franschhoek. Daar waar een groot deel van de plaatsen “Nederlandse” namen hebben, kun je de naam van dit laatste plaatsje heel letterlijk nemen: dit is namelijk de plaats waar de Fransen zich vestigden. Ga je nog iets verder het binnenland in via Route 62, dan kom je in Robertson. Hier vind je ruim 50 wijnhuizen, keuze genoeg dus! Houd je van wat avontuur? Voor de afwisseling kun je hier op de Breederivier raften!

Route 62

Route 62 wordt ook wel de langste wijnroute ter wereld genoemd. Deze loopt van Kaapstad (Westkaap) helemaal naar Port Elizabeth (Oostkaap); een route van meer dan 800 kilometer een héél veel wijngaarden. Neem hier dan ook zeker de tijd voor. Maak hier stops in onder andere Montagu en Barrydale. In dit laatste plaatsje ligt “Ronnies sex shop”; anders dan de naam doet vermoeden is het een heel normaal wegrestaurant. Vrienden van Ronnie hebben ooit het woordje “sex” op de muur geverfd en nu is het het meest bezochte wegrestaurant langs de route. Breng ook een bezoek aan Oudtshoorn; dé struisvogelhoofdstad van de wereld.

Zelf heb ik vorig jaar onderstaand boekje meegenomen op reis. Zeker interessant om te lezen!

Ik stel graag de ideale wijnreis voor je samen. Of je nu van ver weg of dichtbij houdt, er is altijd een passende wijnregio voor je ideale reis. Jouw reis op jouw manier.
Laura

Neem contact op

11 + 5 =